Skogens skafferi – Välmående och möjlighet till extra inkomster

Lediga platser

Ja

Kursavgift

Ingen avgift

Första tillfället, teori: Vi lär oss vilka växter som lämpar sig för att plocka till mat, går igenom vad som ingår i allas rätt och när man måste fråga lov av markägaren. Efter kursen kan man både dryga ut sin mat med vilda växter eller plocka för att sälja.

I kursen ingår:

Artkännedom - vilka växter kan vi plocka samt när och var.  

Plockning - hantering av växten, utrusning samt kvalitetstänk.

Förädla- torka, frysa, fermentera - livsmedel från örter.

Förpackning - vad krävs för att kunna sälja vidare.

Andra tillfället, praktik: Vi är ute i naturen och plockar vilda växter som vi sedan lägger på tork, fermenterar eller fryser in. Det finns möjlighet att testa olika hjälpmedel samt se hur kylkedjan bör ske för att få bra och hållbara produkter

 Ifall intresse finns ordnas ett tredje tillfälle när man förpackar och gör teblandningar, samt testar att göra några produkter av vilda växter.

 Med på kursen finns ukrainsk språkhjälp. Kursen ordnas i samarbete med Yrkeshögskolan Novias projekt KOMPETENS Connect och Novia-hub Sydösterbotten som är finansierade av Frans Henriksons testamentsfond.

 

Lediga platser

Ja

Kurskod

410310

Kursavgift

Ingen avgift

Kursspråk

Svenska

Lärare

Anita Storm

Tidpunkt

09.05.2024 - 25.05.2024

Torsdag 08:30-13:30
Lördag 13:30-16:30

Lektioner: 11  (2 ggr)

Dölj alla tidpunkter
Tors 09.05.2024 08:30-13:30
Närpes vuxeninstitut, Näsby - Klassrum 1
Lör 25.05.2024 13:30-16:30
Olika kursplatser - Olika kursplatser

Plats

Närpes vuxeninstitut, Näsby - Klassrum 1
Biblioteksvägen 2 D, 64200 Närpes
Olika kursplatser - Olika kursplatser